Kelasi Kapal

Wednesday, October 26, 2011

Tuesday, October 25, 2011

Taman Tasik Temerloh

Assalamualaikum pembuka bicara.

Dah lama betul tak mengomel. Readers pun dah takde *sebelum-sebelum ni pun bukannya ada sangat* hohohoh. Susah nak dapat 'syeh' untuk menaip entri. Entah kenapa. Kalau on komputer, hanya baca blog orang lain, update fb, selebihnya buat kerja.

Maka hari ni marilah kita mengupdate bersungguh-sungguh.

Mahu berkongsi informasi. Kepada sesiapa yang tak tahu, atau dah tahu tapi buat tak tahu *macam saya selama ni*. Setiap kali ke bandar Temerloh, mesti akan lalu sini tapi tak pernah masuk dan tengok. Baru-baru ni dapat hidayah untuk masuk tengok.


Tasik yang cantik. Ikan kat sini sangat banyak. Kejap-kejap muncul di permukaan air. Geram tengok patin yang gemuk-gemuk! Tapi malangnya...


Part yang ni kurang enak dipandang mata. Sepatutnya pihak berwajib kena baikpulih jambatan ni. Baru betul-betul menikmati keseronokan mengorat patin!

Taman permainan tak sempat ambil gambar. Hujan dah turun. Lain kali lah ye bila-bila saya ke sana lagi. Ada track untuk beriadah. Bolehla pusing-pusing keluarkan peluh nanti *konon*.

Wednesday, October 05, 2011

Saturday, October 01, 2011

Doakan Dia . . . .


Rabu lepas berdesup balik KL sebab dapat berita yang si kecil (anak saudara) ditahan di wad hospital Selayang. Kata abang, sakit Hamra makin teruk. Ya Allah, tak tenang rasa hati ni selagi tak jumpa dengan si kecil.

Jam 2.30 bertolak dari Temerloh, alhamdulillah perjalanan lancar dan tepat jam 4 sudah sampai di hospital Selayang. Menunggu jam 5 (waktu melawat) memanglah membosankan. Segera dicari surau untuk menunaikan solat asar dan sekudus doa dipanjatkan buat si kecil yang disayangi.

Hajat pulang semula ke Temerloh malam itu tak kesampaian kerana tak sampai hati meninggalkan Hamra di wad. Siang ditemani umminya, malam ditemani walidnya. Dan 'bonda' membantu walid menguruskan Hamra malam itu. Hampir jam 11 barulah boleh pulang.

Pembaca sekalian, saya pohon didoakan anak saudara saya, Nur Hamra Huwairah agar dipulihkan kesihatan beliau. Beliau mengalami eczema treatment (sejenis jangkitan kulit) tahap yang agak kronik. Apalah yang dimengerti oleh anak sekcil itu. ya Allah, segeralah KAU sembuhkan sakitya.


اللهم ارزقها شفاء من كل داء...
رب اشفنا من كل داء وعافنا من البلاء