Kelasi Kapal

Wednesday, December 21, 2011

Kursus yang dah basi~

Assalamualaikum dan selamat malam. Setelah tidak mengupdate sebulan lebih, akhirnya hari ni daku mendapat hidayah untuk mengupdate cerita yang sekian lama dah terperuk dan hampir basi, hehe.

Just want to share my experience, last two month daku ada ikut kursus 5 hari di PPAS di seksyen 13 Shah Alam. Kursus yang selama ini tak pernah dibuat untuk sekolah-sekolah agama swasta. Yelah kalau gomen servant dihantar sana sini berkursus bagai, yg private ni nak jugalah berkursus. Dapat ilmu baru. Tak gitu?


Memang terbaikah PPAS ni. Antara maktabah yang tercanggih. Melangkah masuk je dah buat hati berkobar-kobar nak baca buku, eceh.

Bangunan baru, dah tentulah segala fasiliti baru dan bersih. Sebagai pengguna, daku bagi 9/10 bintang.


Berkilat dan berkilau tu. Dan yang paling best di PPAS ni ialah, kasut tidak dipakai di dalam setiap ruang bacaan. Hatta nak masuk ke tandas pun ada selipar yang dikhaskan. Jadi kebersihan memang sangat-sangat terjamin.


Untuk datang ke PPAS ni, anda boleh ikut arah KGSSAAS di seksyen 13 Shah Alam. Insya Allah tak sesat. Tak jauh pun dengan pasaraya besar Giant di seksyen 13 tu. Kotak-kotak parking pun banyak disediakan di sini. Tiada bayaran dikenakan. Untuk parking mahupun untuk menggunakan perkhidmatan yang ada di sini.


Di belakang bangunan maktabah ini ada tasik yang indah dipandang. Selain kemudahan parking, ada juga kafeteria (di luar bangunan), musolla (di tingkat bawah), tandas di setiap tingkat, dan kemudahan lif. Jika ada sebarang kemusykilan, boleh bertanya dengan petugas-petugas di sini.

Ketika kursus berlangsung.



Peserta Kursus Kepimpinan dan Pengurusan Pentadbiran.


Untuk entri akan datang nanti daku cerita pasal kursus di Ipoh pulak ye. Seronok gi kursus merata ni, tambah ilmu dan pengalaman.

2 comments:

Fazlinil Irma said...

ehh.. mcm dah cerita je pasal kursus ni. pastu awk gi makan kan. cer awk check entry lepas.

ke ada kursus lg kat sana..?

Ummu~Ishak said...

entri yg lepas tu ada ralat, saya dah unpublish.tenkiu 4 ur concern =)