Kelasi Kapal

Saturday, October 01, 2011

Doakan Dia . . . .


Rabu lepas berdesup balik KL sebab dapat berita yang si kecil (anak saudara) ditahan di wad hospital Selayang. Kata abang, sakit Hamra makin teruk. Ya Allah, tak tenang rasa hati ni selagi tak jumpa dengan si kecil.

Jam 2.30 bertolak dari Temerloh, alhamdulillah perjalanan lancar dan tepat jam 4 sudah sampai di hospital Selayang. Menunggu jam 5 (waktu melawat) memanglah membosankan. Segera dicari surau untuk menunaikan solat asar dan sekudus doa dipanjatkan buat si kecil yang disayangi.

Hajat pulang semula ke Temerloh malam itu tak kesampaian kerana tak sampai hati meninggalkan Hamra di wad. Siang ditemani umminya, malam ditemani walidnya. Dan 'bonda' membantu walid menguruskan Hamra malam itu. Hampir jam 11 barulah boleh pulang.

Pembaca sekalian, saya pohon didoakan anak saudara saya, Nur Hamra Huwairah agar dipulihkan kesihatan beliau. Beliau mengalami eczema treatment (sejenis jangkitan kulit) tahap yang agak kronik. Apalah yang dimengerti oleh anak sekcil itu. ya Allah, segeralah KAU sembuhkan sakitya.


اللهم ارزقها شفاء من كل داء...
رب اشفنا من كل داء وعافنا من البلاء

No comments: