Kelasi Kapal

Wednesday, September 21, 2011

Hospital Sungai Buloh

Salam hari raya ke-23.

Cerita ni waktu minggu kedua raya. Melawat kawan yang sakit di hopital Sg Buloh. Memang dah lama teringin nak pergi hospital ni tapi takde sapa yang nak dilawat hehe. Maka bila ada yang kenal, cepat-cepat pergi ziarah. Sebabnye ialah dah lama duk tengok hospital ni dari highway PLUS menuju ke utara. Nampak cantik dan menarik, tak macam HKL yang pening kepala *_*


Pergi dah lepas asar (waktu melawat) sampai dekat maghrib. Lepas tengok orang sakit, gi beraya di Desa Coalfield pulak rumah kawan baik. So far hospital ni memang puas hati. Dari segi bangunannya, kebersihannya, susun aturnya, dan juga kepadatan manusia dalam ni.


Kaunter resepsi yang terletak tengah-tengah ruang legar menuju ke wad-wad. Lawa dah tapi takde receptionistnya. Agaknya dah dekat maghrib, orangnya pun dah balik.


Parking lot memang puas hati. Sangat banyak dan dekat dengan pintu utama ke wad, kafeteria dan surau. Compare dengan HKL yang parking ntah mana-mana, kena jalan kaki berbatu-batu untuk sampai ke wad. Sepatutnya HKL dah lama diupgrade memandangkan keperluan makin bertambah dari masa ke semasa. Kan bagus kalau pihak berwajib baca entri ni dan ambil tindakan untuk menaiktaraf HKL untuk keselesaan semua.

2 comments:

Edy Zaidi said...

tgk paking hospital upm, lg teruk...

Ummu~Ishak said...

belum penah sampai lagi hospital upm.. harus gi tgk ni