Kelasi Kapal

Sunday, May 22, 2011

was-was




Entri dimulai dengan gambar

Bismillahirrahmanirrahim
Baru-baru ni ada teman ke indonesia

Maka pulangnya membawa ole-ole padaku

haih.. apsal jadi slang indon lak ni

Kawan tu orang malaysia la

Misri cakap 'malizi'

Dua hagah yang kawan tu bagi ialah ini


Kotak sebelah kiri - green tea

Bungkusan sebelah kanan - gula-gula

Yang gula-gula ni memang ana makan tanpa was-was

Walakin yang green tea ni

Ana amatlah was-was

Terus gimana?

Kalau tau dek kawan tu

Memang kecikla jiwa raga dia

Sampai hari ni simpan tak buka/minum pun green tea tu

Ntah kenapa ana rasa was-was amat

Ada sesapa yang boleh bantu

Bagi buah fikiran, atau informasi

Syukran wa jazakallah.


**misri - orang arab mesir
**malizi - orang melayu
**hagah - ole ole
**walakin - tetapi



4 comments:

Fazlinil Irma said...

cuba baca kat ingredient dia. apa yg dia buh. biasanya teh dia tak buh apa. kalau ada pun perasa tambahan nak bagi kuat bau/rasa. kalau takde bahan yg meragukan. nikmati aja dong..! ;D

cLovErX said...

akak was2 kenapa kak?? psl ingredient die ke?? xbrape nmpak lah akak...

Ummu~Ishak said...

fazlinil irma,
malas sebenarnya nak telek ingredient tu, tp hati tak sodap. tu yg biar je teh tu


cloverx,
was2 sbb was2, hehe

cLovErX said...

heheh..kalau gitu akak bagi je la kat jiran apek balakang umah ke, may siew ujung kampung ke...heheheh