Kelasi Kapal

Wednesday, May 25, 2011

Kabus.... ii

Masih lagi cerita tentang kabus

Tetapi pada waktu dan lokasi yang berbeda

Ini pemandangan pagi semalam

Kira-kira jam 7.30 pagi

Sewaktu dalam perjalanan

Dari Pekan balik ke Temerloh

Melalui jalan lama

Seronok menikmati pemandangan kampung

Yang tak dapat dilihat jika melalui lebuhraya

Kabus tersangat tebal

Sepanjang jalan merentasi daerah Maran

Pagi itu sangat sejuk di sana

Kerana aku yang di dalam kereta

Tak perlu memasang mukaiyaf

Tetap berasa dingin dan nyaman

Alhamdulillah


**mukaiyaf - aircond


8 comments:

Cikli said...

kalau drive sendiri, payah nak menikmati keindahan alam

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kabus semalam biarkan saja

Ummu~Ishak said...

cikli,
amik gamba pun sendiri, selalu senget


brutalsolo,
kucari sinar dimentari esok

cLovErX said...

kak ummu..amek gmbo smbil dv...bahaye tul...tp kak ummu tuff kan..hahaha

dlu kcik2 ingt kabus tu boleh pegang, mcm gula2 kapas...

JHaZKiTaRo said...

salam.. jemput2 la ke my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau berminat nak baca my travel experiences ke 46 buah negara.. :)

Edy Zaidi said...

jerebu ke kat sana?

Ummu~Ishak said...

cloverx,
amik gamba dgn penuh hikmah takpe, keh keh keh. akak sampai skang ni selalu cuba nak pegang kabus tp tak penah berjaya. teringin!


jhazkitaro,
wslm.. susah tul nak bunyikan nama, hehe


edy zaidi,
bukan jerebu edy, tp kabus. kabus yg tebal amat

KuNanGKuNanG said...

kabus yg akan hilang bila mentari menjelma...