Kelasi Kapal

Friday, November 19, 2010

Entri Makan


 Baru ni kakak ipau saya cakap,
"mu, banyak tul entri pasal makan dalam blog mu eh"
* -mu- ialah nama mesra saya ngan insan-insan yang close*

Saya ingatkan incik DSLR ni je yang selalu tegur pasal makanan
dalam blog nih
rupanya kakak ipau saya pun cakap benda yang sama
maybe ada lagi manusia lain yang cakap perkara yang sama

Bila pikir-pikir balik
betul jugak eyh
tapi saya punya reason yang best
untuk perkara nih

Semua orang pun hari-hari akan makan
tak kira la apa jenis makanan tu
yang penting makan
dan makanan
adalah sejenis objek model
yang tak susah nak disuruh posing
sebab tu la saya suka ambil gambar makanan
kalau nak suruh manusia posing
banyak arahan nak kena bagi
kalau deal ngan makanan
senang bin mudah
tak banyak songeh
kan kan kan kan??


Maka lepas ni
ambillah gambar makanan banyak-banyak lagi
makan untuk hidup
dan hidup juga untuk makan
hakhakhak


12 comments:

NaniE said...

sebab makan adalah rutin harian..yeah..saya sokong..hehe..

Sricahaya said...

mu..sedapnya buger ko tu..siap ada salad bagai..

Fakhrur Razi berkata said...

hahaha ambil gmbr mknn byk2 ;D
indah di mata
indah lgi di perut xD

Ummu~Ishak said...

~> nanie
tenkiu tenkiu

Ummu~Ishak said...

~> sricahaya
sebab sedapla bleh tayang dalam blog,haha. tapi roti burger takde, pakai roti biase. tak kisah la, hukumnya tetap sama, ngehngeh

Ummu~Ishak said...

~> fakhrur razi
keindahan yg tak bisa diungkap dengan kata2!

eqbalzack said...

sedapnye sandwic tu...nyum2...

Ummu~Ishak said...

~> eqbalzack
ade daging burger kat tgh tu abg e, hehe

Fello Ariza said...

ahhhh...

lapar2...

pas tgok pict ase nk makan...

hehe :P

Ummu~Ishak said...

~> fello ariza
malam2 tak baik makan. pi tido

Pencacai Alim said...

hidup utk mkan..yeah!!!

Ummu~Ishak said...

~> pencacai alim
yeaaahhh