Kelasi Kapal

Monday, October 18, 2010

Kais Pagi Makan Petang

Errr ~
betul ke peribahasa tu ummu?
hahaha..

Tak la, kais pagi makan pagi
kais petang makan petang
kalau kais pagi makan petang tu diet namanya
heeee ~

Hari ni mencuba nasib untuk kali yang ke limaplohpatribu kali
panjat tangga kat bangunan PERKIM *naik lif sebenarnya*
sampai aras 10 -MAIWP-
untuk hantar borang keje

Balik dari situ singgah kat BSN chow kit
macam-macam jenis manusia ada
yang naik wellchair
yang cacat penglihatan
yang bertubuh kanak-kanak tapi wajah dewasa
*insaf dan segera bersyukur atas nikmat yang Allah bagi*


Beli no pin untuk urusan KPLI
*ummu nak ngajar???*

Secara jujur saya nak bagitau
saya memang tak minat ngajar
apply KPLI ni pun ntah la

Saya lebih suka bekerja di pejabat
walaupun jadi cikgu ni waktu kerja pendek, cuti banyak
tapi saya tetap pilih office hour
saya dah rasa kedua-duanya
kerja di pejabat dan kerja sebagai guru
dan saya tahu di mana minat saya

Apapun
doakan saya dapat yang terbaik
dan mampu berikan yang terbaik
apa sahaja pekerjaan kita
yang penting amanah dan tanggungjawab
sebab-sebab esok Tuhan akan tanya
lunas atau tidak amanah yang kita galas?

p/s : apa sudah jadi dengan 1Malaysia? klik sini.

20 comments:

NaniE said...

semoga dipermudahkan segala urusanmu selalu, sahabat bloggerku..

Fello Ariza said...

sme mcm fell.. kurg brminat nk mgajar.. xdek skill..hihi :P

E.d.Y said...

semoga segalanya yg diinginkan akan dipermudahkan olehNYA..

Sricahaya said...

Good luck mu..aku doakan moga2 dipermudahkan segala urusanMu...moga rezekimu disana..

*guna alamat aku la utk apply keje kat selangor..huhu

Ummu~Ishak said...

~> nanie
terima kasih sahabat

Ummu~Ishak said...

~> fello ariza
skill dan minat ni kena seiring, baru menjadi

Ummu~Ishak said...

~> edy
amin ya rabb.. thanks edy

Ummu~Ishak said...

~> sricahaya
amin, mudah2an.
kalau perlu nanti aku pakai alamat ko

atikullah ismail™ said...

selmat jadi cg..bes la ngajar anak bgsa ni..besar gnjarannya =)

Ummu~Ishak said...

~> atikullah
bes pd yang ada minat. susah juga kalau bekerja tanpa minat

nurr kasih said...

salam..
semoga dipermudahkan untukmu. doakan saya juga..:)

Derus said...

nak jadi cikgu ek..gud luck...:)

E.d.Y said...

lepas keje terus kawen....hehe

Ummu~Ishak said...

~> derus
dah pernah jadi. akan datang ni tatau la jadi ke tak, hehe

Ummu~Ishak said...

~> edy
ngan edy.. lalalaa~

Ummu~Ishak said...

~> nurr kasih
ws. aamin ya rabb. mudah2an begitu. saling mendoakan :)

Fazlinil Irma said...

ummu.. tunggu saya balik. kita bukak bisnes sama-sama. bukak nursery. bukak kelas ngaji. tuisyen..

minat tak..??

Ummu~Ishak said...

~> fazlinil irma
nurseri tu kena pk banyak sbb saya ni tak sabar, hehe
lain2 tu best.. moh kite berbisnes

Fazlinil Irma said...

ok. balik nanti kita bincaqng sambil minum teh london. hehehehh.

Ummu~Ishak said...

~> irma
kawan saya yg tudung hitam kat entri "dating ngan keSAYANGan" tu, dia pun berminat ngan bisnes awk.dia ada lesen utk buka nurseri,ngeh ngeh